Мокрите кърпички могат да запушат канала ви

Избягвайте изхвърлянето на мокри кърпички, за да избегнете запушване на канализацията във вашия дом или офис.

През последните няколко години мокрите кърпички станаха много популярни сред хората, избрали да ги използват като заместител или допълнение към тоалетната хартия. Но изхвърляйки ги във тоалетната чиния има голяма вероятност да я запушат, а това би довело до нуждата от водопроводчик
Мокрите кърпички са предназначени да се разграждат във вода, точно както тоалетната хартия. Проблемът е, че много от тези кърпички не правят това достатъчно бързо и когато не успеят да се разградят, могат да заседнат във тръбите. Както сами се досещате, може да доведе до голям проблем, когато няколко от тези кърпички не успеят да се разградят и причинят запушване на канализацията.


Дори, ако мокрите кърпички се разграждат, както се предполага, пак можете да срещнете проблеми, ако се опитате да изхвърлите твърде много от тях в тоалетната си едновременно. Например, да кажем, че използвате повече кърпички при едно избърсване или, още по-лошо, няколко души използват банята подред и всички използват кърпички.  Не след дълго най- вероятно ще имате топка от кърпички, заседнали някъде във канализацията. 
Все по-често в магазинната мрежа се срещат тоалетни чинии с по-тесни отвори, при които купчина мокри кърпички изхвърлени наведнъж биха се отмили трудно и е възможно да предизвикат преливане на тоалетната чиния.
Ако ви се наложи да отпушите канала, да отпушите тоалетната или се нуждаете от водопроводчик за ремонт на ВиК се свържете с нас на посочения телефон.