КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ БОЙЛЕР

Бойлерът е един от важните уреди в дома ни. Топлата вода е незаменим помощник във всяко домакинство и ако бойлерът се развали това ни причинява неудобства . Средно живота на един бойлер е 11 години, но ако не го поддържаме добре е възможно и да не изкара толкова.

Ето и няколко съвета, които ще помогнат да удължим живота на бойлера.

•ПРОВЕРЕТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА

Повечето бойлери са със зададена температура около 70-75° C. ,но тази температура е по висока от тази, от която се нуждаят повечето домакинства. Настройте бойлера си на 50° – 60°C, така ще предотвратите бъдеща повреда в терморегулатора и защитата му.

• ИЗТОЧВАЙТЕ РЕЗЕРВОАРА

Няколко пъти в годината източвайте минимум една четвърт от резервоара му. Можете да направите това лесно, като спрете подаването на студената вода от спирателния кран, закачите маркуч към отвора на възвратния клапан и след това пуснете водата от него. Процедурата е лесна, но отнема повече време за източване, заради малкия отвор на възвратния клапан. Ако искате да източите целия бойлер, най-лесно може да стане, като спрете студената вода от спирателния кран, свалите връзките на топлата и студената вода, премахнете възвратния клапан и водата ще бликне. Не забравяйте да подложите нещо ако бойлера не се намира в банята. Отводняването ще помогне да се изчисти утайката и да се запази ефективността на отоплението на бойлера.

• ПРОВЕРЯВАЙТЕ КЛАПАНА ЗА НАЛЯГАНЕ, така наречения възвратен клапан.

Клапана за освобождаване на налягането трябва да пусне силна струя гореща вода в дренажната тръба, това става при повдигане и спускане на тестовия лост. Правете това редовно, за да проверявате налягането и да изчиствате наслагванията. Ако клапанът не изпуска голяма струя вода всеки път, потърсете услугите на водопроводчик.

Ако се сблъскате с проблем с бойлера, който не можете да отстраните самостоятелно се обърнете за помощ към нас!!!

За монтаж на бойлер и монтаж на санитария се свържете с нас на посочения телефон.