Запушен сифон

Денонощни ВиК услуги за отпушване на сифон. Запушен сифон на мивка или запушен сифон в банята. 

При запушен сифон, мивката започва да прелива, тъй като водата не се оттича в сифона. Може да доведе до куп проблеми, увреждане на плот, кухненски шкафове, дори до наводнение.  

запушен сифон
запушен сифон

Цялото жилище може да се наводни и при запушен сифон в банята или ваната. 

Най- често причината за запушване на сифона в банята или мивката са остатъци от храна, дребни предмети,косми, наслагвания.

При по- леки случаи може да използвате ръчна вакуум помпа за отпушване или химически препарати за отпушване на сифон. Често обаче, вместо да ни помогнат, те предизвикват усложнения, тъй като не знаем причината за запушване. 

Имайте предвид, че повечето препарати са с основна съставка сода каустик, а както знаем, при реакция със мазнина се получава сапун, т.е вместо да отпушим, ние ще задръстим тръбата повече. 

Ако не успеете сами да отпушите сифона, вие се нуждаете от водопроводчик.

 Не се колебайте да се свържете с нас за отпушване на сифон.

За отпушване на сифон имаме няколко варианта.

  •  Механично: Използваме спирала, чийто край с подходящ накрайник навлиза в началото на тръбата. С въртеливи движения спиралата започва бавно, без риск от увреждане на канализацията да навлиза по дължината на тръбата, докато срещне причината за запушване. Разбивайки натрупването на дребни частици спиралата отпушва тръбата. Извършва се промиване на тръбата за да е сигурно, че няма остатъци, които да предизвикат повторно запушване.
  •  Водна струя: Друг метод е, чрез водна струя под високо налягане. Чрез специални накрайници поставени на края на маркуча, свързан към мощна помпа, водата избутва образуваната тапа причинила запушването.
  •  Видеодиагностика: видеодиагностиката  е друг вариант, чрез който ще установим точно къде е причината за запушване.

 Ако се нуждаете от водопроводчик в София, не се колебайте да се свържете с нас: 0898300919