Запушена тоалетна чиния

Запушена тоалетна чиния – кошмар във всеки дом.

Един от най-често срещаните проблеми с които се сблъскваме е запушена тоалетна чиния. Освен неудобството и неприятната миризма, запушената тоалетна крие и сериозен риск от наводнение.

Запушена тоалетна чиния
Запушена тоалетна чиния

Първата ни реакция е объркване, тъй като нямаме никаква представа какво е довело до запушването и. Започваме да търсим съвети от интернет за отпушване на тоалетна чиния, звъним на приятели за идеи, търсим варианти да отпушим възможно най-скоро тоалетната за да може да се ползва. Често се оказва че мисията е непосилна за нас.

Какво да направим в този случай?

За да не се налага да се справяте сами, се свържете с нас за отпушване на тоалетна чиния. Специализирани сме в този вид услуги, за да окажем навременна помощ без усложнения. Можем да определим причината за запушването и да я отстраним.

Има някои временни решения, които можете да изпробвате следващия път, когато това се случи.

Причина за запушена тоалетна чиния може да бъде:

1.Предмет

Всеки от нас е изхвърлял тоалетна хартия в тоалетната чиния. Не бихте и помислили да хвърляте повече, ако разберете какви последици може да има това.

Когато използвате твърде много тоалетна хартия, тя може да запуши отходната тръба на тоалетната чиния. С течение на времето, освен хартия, могат да се натрупат и други отпадъци, като това може да доведе до проблем, чието отстраняване може да ви коства много време и пари.

2. Запушена тръба.

Често срещан проблем, особено при къщите, е когато тръбата отвеждаща водата от тоалетната чиния е запушена. Запушване в една или повече от тръбите също е възможно от растения, пръст или други предмети,  тъй като тръбите им са положени под земята.

С помощта на малка камера, ние можем да направим видеодиагностика на тръбата за да установим точно къде и каква е причината за запушване.

3.Ниско налягане.

Напълно възможно е поради по- малък дебит на казанчето или слаб наклон водата да не може да се оттече, което води до натрупване на боклуци на определени участъци- колена, фитинги, снадки. Ние сме насреща за да го заменим или отремонтираме, ако е възможно.

Какво да направим за да предотвратим запушване на тоалетна чиния?

Спрете да изхвърляте тоалетна хартия и отпадъци в тоалетната чиния. Поставете кошче до нея и го използвайте по предназначение.

Уверете се, че тоалетното казанче е регулирано правилно, така че да има достатъчно количество вода за да отмие цялата мръсотия.

Също така, ако забележите проблем в оттичането на водата от тоалетната чиния, веднага потърсете специалист. Отлагането  може единствено да доведе до по-сериозни усложнения.

.